Saláty jsou důležitým odvětvím studené kuchyně. Jejich bohatost úprav a nespočetný výběr je řadí mezi všeobecně oblíbené. Dají se také nejrůzněji upotřebit a většina z nich pro svou biologickou hodnotu zaujímá význačné místo v lidské výživě.
Suroviny: 1 brokolice, 2 rajčata, 2 mrkve, 1 menší plechovka sterilované kukuřice, 150 g Nivy, jogurt, Yofresh nebo majonéza
Příprava: Brokolici uvaříme v páře, vychladlou rozdělíme na růžičky nebo pokrájíme na menší kousky, přidáme nakrájené rajče, mrkev (syrovou) na silnější nudličky, kukuřici a Nivu na kostičky. Vše spojíme majonézou nebo můžeme zvolit "lehčí" formu - bílý jogurt a pár lžic Yofreshe (pro chuť).Podáváme vychlazené, nejlepší jako příloha ke grilovaným masům, ale výborný je i samotný.
Žádné komentáře:
Okomentovat