Arašídové řezy

Suroviny: 200 g hladké mouky, 100 g práškového cukru, 100 g másla nebo Hery (v původním receptu to byla Sana), 1 vejce
Pomazánka: 300 g arašídů, 200 g práškového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička skořice, citronová kůra, šťáva z půlky citronu

Příprava:
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.

Žádné komentáře: