Řecké kuře

Suroviny: 1 kuře (nebo použijeme prsa či stehna na tácku) plechovka drcených rajčat 400 g 2 stroužky česneku 100 ml bílého vína oregáno sůl pepř dle chuti

Příprava: Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme opepřené části kuřete, osmažíme do zlatova, přidáme prolisovaný česnek, krátce zasmahneme, vlijeme víno a přidáme rajčata, osolíme a okořeníme oreganem. Necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Přebytečná voda by se měla odpařit a zůstat jen hustá šťáva. Můžeme dochutit špetkou cukru.

Příloha: dušená rýže promíchaná s nasekanou zelenou petrželkou.

Žádné komentáře: